Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün görevleri şunlardır:
1-Membaların ihtilaflı ve ihtilafsız memba tahsis kararlarını almak.
2-Köy ve bağlı yerleşim birimleri ile askeri garnizonlara sağlıklı ve yeterli içme suyu temin etmek, gerektiğinde baraj, gölet gibi tesislerden su almak.
3-Projesi mevcut içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerinin ihalesini yapmak, ihalesi yapılan işlerin denetim işlemler geçici-kesin kabul işlemleri ile kesin hesabını yapmak.
4-Hazırlanan içme suyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerinin projelerden Devlet-Vatandaş işbirliği ile yapılacak olanların malzeme ihalelerini yapmak, iş programına göre dağıtımını takip etmek, teknik denetimini yerine getirmek.
5-Kaynak suları ve yüzeysel su kaynakları ile ihtiyacı karşılanamayan yerleşim birimlerinin (grup, köy, ünite, askeri garnizon) hidrojeolojik etütlerini yapmak ve uygun görülmesi halinde sondaj kuyularını açmak veya açtırmak.
6-Mevcut içme suyu motopompların yenileme, bakım, onarım ve montaj işlerini yapmak veya yaptırmak.
7-İçme suyu ve kanalizasyon işlerine ait alçak-yüksek gerilim enerji nakil hattı projelerinin ihalelerini, kontrollük ve denetim işlerini yapmak, geçici ve kesin kabullerini yapmak, kesin hesaplarını yapmak.
8-Talepte bulunulması halinde Köylere Hizmet Götürme Birliklerince KÖYDES kapsamında yapılacak içme suyu, kanalizasyon ve köy içi parke tesisi inşaatlarının kontrol ve denetim işleri ile geçici, kesin kabuller ile kesin hesaplarını yapmak.
9-Yapılmış veya yapılması planlanan tesislerdeki içme ve kullanım suları ile atık suların numunelerini alarak analizlerini yapmak, yaptırmak.
10-İçme suları ile evsel atık sularının arıtma tesislerine ait inşaatlarının kontrol ve denetim işleri ile geçici, kesin kabuller ile kesin hesaplarını yapmak.
11-Ekonomik ömrünü tamamlamış veya mücbir sebeplerle hasar görmüş olan mevcut içme suyu ve kanalizasyon tesislerinin bakım ve onarımı ile tesis genişletme-geliştirmesini yapmak, gerek görülmesi halinde yenilemek.
12-İçme suyu temini, kanalizasyon ve arıtma tesislerine ait proje-denetim işleri için ihtiyaç duyulması halinde müşavirlik hizmeti satın almak.
13-İçme suyu, kanalizasyon ve parke taşı işlerine ait yatırım program teklifleri hazırlamak, sonuçlandırmak. İhtiyaç duyulması halinde program veya proje değişikliklerini hazırlayarak Onay’ a sunmak.
14-İçme suyu ve kanalizasyon işleri ile ilgili tüzük, yönetmelik, teknik şartname, fiyat analizi ve birim fiyatı hazırlamak.
15-Projesi mevcut köy içi yollarına parke taşı döşeme işi yapmak veya yaptırmak.
16-Su ve Kanal işleri ile ilgili çalışmalarda sivil toplum örgütleri, dernekler ve yerel yönetimlerle işbirliği yaparak ortak proje üretilmesini sağlamak.
17-4916 sayılı Kanun, 167 sayılı Yer altı Suları Hakkındaki Kanun, 927 sayılı Sıcak ve Soğuk Maden Sularının İstismarı Hakkındaki Kanunla Yer altı ve Kaynak sularının kiraya verilmesi iş ve işlemlerini yapmak.
18-Birim Müdürlüğü görev alanı ile ilgili (içme suyu ve kanalizasyon işleri Plan ve Proje Müdürlüğü ile koordineli yapılacak) etüd, plan ve proje iş ve işlemleri yapmak veya yaptırmak.
19-Birim faaliyet alanı ile ilgili aylık raporlarını hazırlamak ve ilgili makamlara sunmak.
20-5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu ile Kamu İdarelerince hazırlanacak faaliyet raporları hakkında yönetmelik hükümlerine göre birimiyle ilgili yıllık faaliyet raporu hazırlamak.
21-Birim faaliyet alanı ile ilgili programların yıl içerisinde tamamlanabilmesi için gerekli denetim ve çalışmaları yapmak.
22-Birim Müdürlüğü arşivinin “İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Arşiv Hizmetleri Yönetmeliği” gereğince düzenlenmesi, arşivlik dokümanlarının belirlenmesi, korunmasının temini ile gereksiz, faydasız, hukuki ve bilimsel kıymeti bulunmayan dokümanların ayıklama ve imha işlemleri için İdare arşivine teslim edilmesini sağlamak.
23-Köylerdeki çocuk oyun alanlarının ve parklarının tesis edilmesi, köy konaklarının yapım, bakım ve onarımı, mesire alanları ve çevre düzenlemesi işlerini yapmak veya yaptırmak.
24-İdaremiz sorumluluk sahası içerisinde bulunan köylerin , mevzuata ve İl Genel Meclisi Kararına göre fosseptik çukurlarını vidanjörle temizlemek.
25-Fosseptik temizletme talebinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerin taleplerini İl Genel Meclisi Kararına göre değerlendirmek, gerekli iş ve işlemleri yapmak.
26-Birim Müdürlüğünün envanter ve istatistiki bilgilerini tutmak.
27-Vali, Genel Sekreter ve mevzuatın verdiği benzer nitelikteki diğer iş ve işlemlerin yerine getirilmesini sağlamak.
28-Diğer müdürlüklerin görev alanına girmeyen iş ve işlemlerde Vali ve Genel Sekreterin vereceği iş ve işlemleri yürütmek.
Su ve Kanal Hizmetleri Müdür V.
|